Lørenskog Veterankorps
stiftet 18. januar 1983.

 

Korpset har 55 medlemmer av begge kjønn – i alderen 35 til over 70 år
 

LVK er Lørenskogs yngste korps og består av en fin gjeng glade musikanter som finner stor glede i å utøve verdens beste hobby sammen. Vi er ca 50 aktivt spillende utøvere med bra spredning på de forskjellige instrumentgrupper, men det er alltid plass til flere. Korpset legger stor vekt på det sosiale og vi har flere aktiviteter med sosialt fokus gjennom hele korpsåret. I tillegg har vi det veldig hyggelig på øvelse og humoren sitter alltid løst.

Det er ikke dermed sagt at vi ikke vektlegger det musikalske og vi har dyktige ressurser både på dirigent- og instruktørsiden. Vi liker å si at vi spiller både for å glede oss selv og andre og det er stor spennvidde i hva vi er med på. Vi har som eksempel temakonserter som barnekonserter, nordiske komponister og broadwaymusicals på samvittigheten og ofte har vi med dyktige solister av høy klasse. Vi drar på kortere og lengre turer hvert år og har vært på turer som spenner fra veterantreff på Gjøvik, besøk i vakre Frankrike med sakral kirkekonsert, oktoberfestival med ompamusikk i Callella i Spania og tur til Gardasjøen i Italia.

Vi har jevn besetning gjennom hele året og medlemmene spenner fra de virkelige veteranene som har spilt hele livet og fortsatt spiller i flere korps, til mer ekte amatører som har funnet tilbake til instrumentet sitt etter flere års pause. Her er det plass til alle og vi ønsker å være et alternativ for dem som vil utøve en morsom og givende hobby uten stresset med konkurranser og dets like.

 
 

DIRIGENTEN
KNUT ANDERSEN


Siden 2012 har vi vært så heldig å ha Knut Andersen som vår dirigent. Han er utdannet trompetist med 15 år+ hos professor Harry Kvebæk og 5 år for professor Bengt Eklund ved instrumentallinja ved Norges musikkhøgskole.


Knut har dirigert flere skole- og amatørkorps i mer enn 20 år og er jevnlig brukt som dommer i NMFs konkurranser.
I tillegg til å være en dyktig og inspirerende dirigent, er han en trivelig kar som er med på å skape god stemning på øvelsene, og som med forsiktig «pisking» stadig prøver å få musikantene til å strekke seg litt lengre.

 

 

 

Foto: Geir Hareide Andersen